Syltede rødløg | skønt tilbehør til burger eller sandwich

Syltede rødløg er både et nemt og lækkert tilbehør.

De er super anvendelige! Smask lækre i burgers, wraps, sandwiches eller til salater. Og som ekstra bonus, så er de mega nemme at lave – faktisk er det lige så nemt som at lave hjemmelavet agurkesalat – lagen er lavet med præcis samme mål, agurken er blot skiftet ud med tynde ringe af rødløg.

Efter et et døgns tid i lagen, bliver løgringene blødere og de får den fineste lyserøde farve – det kan man ikke se på billedet, da det er taget lige efter løgringene fik hældt lage over sig. Men jeg lover jer, at den er en prinsesse værdig! Men på trods af den tøsede farve, så er jeg sikker på at og mændene vil sætte stor pris på de syltede rødløg.

Du kan krydre dine syltede rødløg med forskellige urter – men her har jeg valgt at køre den enkle stil og kun tilsat lidt hele peberkorn.

Hvad sylter I derhjemme foruden agurkesalat?

Jeg har foruden de syltede rødløg også forsøgt mig med at sylte rabarber – jeg har endnu ikke haft lejlighed til at smage på dem, men tænker at det kun kan være godt! Både i det søde køkken, men også som tilbehør til fisk og kylling. Er det godt, så skal opskriften nok komme på bloggen her inden rabarbersæsonen for alvor er slut.

Syltede rødløg
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
  • 2 rødløg
  • 1 dl vand
  • 1 dl eddike
  • 100 g sukker
  • 1 tsk peberkorn
Sådan gør du:
  1. Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Kom det i et sylteglas. 

  2. Varm vand, eddike, sukker og peberkorn op i en gryde indtil sukkeret er opløst. 

  3. Hæld lagen over rødløgsringene og sæt låg på glasset. Lad dem køle. 

 

Jeg er blevet helt hooked på sylte-trenden! Det er fantastisk hvor meget smag og kant man kan give sine retter med lidt syltede sager. Og så er det bare virkelig nemt at gå til og koster ikke alverden i råvarer.

Jeg er fan!

Næste kogebog jeg skal have fingrene i, er syltebogen over alle syltebøger! Nemlig Den Grønne Syltebog!

GemGem

GemGem

GemGem

Forfatter

Jeg har en bachelor i Fødevarer og Ernæring fra KU, og er nu kandidatstuderende på uddannelsen Fødevareinnovation og Sundhed. Min uddannelse har givet mig bred indsigt i emner som fødevareinnovation, fødevarekemi, måltidssociologi og udvikling af madpræferencer.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.