Frostklart vejr ved Utterslev Mose

Kender I den type, som bare elsker at løbe og nærmest finder det meditativt? Som nemt finder motivationen til at komme ud af døren under selv de kedeligste vejrforhold?

 

Sådan er type er jeg ikke … slet ikke …

 

Men kan man lære det? Altså, at elske at løbe? Jeg ved det ikke, men jeg har tænkt mig at prøve! Løb er bare en rigtig god måde at få brugt kroppen – det er effektivt, nemt og ikke mindst billigt! Sidste forår valgte jeg at framelde mig alle former for fitness abonnementer og har lige siden kun trænet hjemme på stuegulvet – oftes flowyoga og til tider også lidt kropsvægtsøvelser. Jeg kunne ikke længere finde en god grund til, hvorfor jeg skulle betale dyre penge for et fitnessabonnement, når jeg nu alligvel foretrak yoga hjemme på stuegulvet.

Men nu trænger konditionen altså til at blive tilgodeset lidt. Et af mine mål for 2018 er derfor, at jeg skal snørre løbeskoene noget oftere og se om ikke jeg kan lære at elske at løbe.

Jeg er det, man kan kalde for en solskinsløber. Jeg løber kun når der er blå himmel og masser af solskin – og kun hvis jeg lige føler for det. Nogle gange får jeg total optur over at være kommet afsted, men langt størstedelen af gangene kommer jeg hjem med en mindre depression over dårlig kondi jeg egentlig er i. Især bliver jeg irriteret over, at det bare ikke føles som om, at jeg ikke er designet til at løbe. Det føles som om, at der er en uoprettelig fejlkoordinering mellem vejrtrækning og skridthastighed, der gør, at det bare slet ikke fungerer! Jeg ved, at det jo med garanti er et spørgsmål om øvelse, så når først mekanikken kører bedre, som følger glæden måske med?

Jeg kom godt fra start idag, hvor det har været en smuk, frostklar søndag. Det blev til en tur rundt om Utterslev Mose, hvor jeg måtte stoppe op for at tage dette skønne billede med vintersolen mellem træerne, der trækker lange skygger over rimgræsset. Den fysiske præstation behøves vi ikke snakke højt om, men jeg nød solskinnet og de smukke, frosne omgivelser.

Forfatter

Jeg har en bachelor i Fødevarer og Ernæring fra KU, og er nu kandidatstuderende på uddannelsen Fødevareinnovation og Sundhed. Min uddannelse har givet mig bred indsigt i emner som fødevareinnovation, fødevarekemi, måltidssociologi og udvikling af madpræferencer.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.