Kold rabarbersuppe med vaniljeis og råmarinerede rabarber | Opskrift på sommerdessert

 

Rabarbersuppe er noget jeg har fået i mit barndomshjem, og noget jeg til tider får, når jeg besøger hjemmefronten – så sent som i fredags. Vi har altid spist rabarbersuppe varm og med knuste tvebakker ovenpå.

Det plejer at være en weekend-ting, at spise sådan en skålfuld i stedet for rigtig frokost.

Jep, til frokost.

 

Men rabarbersuppe er jo i virkeligheden en dessert – og denne gang, skulle den nydes kold med en skefuld vaniljeis og råmarinerede jordbærrabarber ♡.

Vanvittig farve – og det er altså ikke et trick ved billedredigeringen – rabarbersuppen havde virkelig en neonpink farve. Men farven er alt afhængig af hvilken sort rabarber du bruger.

 

Find flere opskrifter med rabarber her!

 

Rabarbersuppe med vaniljeis og råmarinerede rabarber
Forberedning
10 min
Tilberedning
15 min
Samlet tid
25 min
 

Rabarbersuppe med vaniljeis er en skøn og frisk sommerdessert til de varme dage. Er der suppe til overs, kan du drikke den som saft de efterfølgende dage blandet op med lidt vand, eller fryse den ned til senere brug. 

Antal: 4 personer
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
Rabarbersuppe
  • 600 g rabarber
  • 1,2 L vand
  • 120-150 g sukker (smag dig frem)
Råmarinerede jordbærrabarber
  • 50 g jordbærrabarber
  • 1 spsk sukker
Desuden
  • En god vaniljeis
Sådan gør du:
Rabarbersuppe
  1. Rens rabarber og skær dem i 2 cm tykke skiver. 

  2. Kog rabarberne i vandet i 15 minutter, til de er helt kogt ud.

  3. Hæld suppen igennem en sigte og kasser grøden (eller smag til med sukker og brug den som marmelade de næste par dage)

  4. Smag til med sukker. 

  5. Vil du have en lidt tykkere konsistens, kan du koge rabarbersuppen op og jævne den med lidt kartoffelmel udrørt i koldt vand. 

Råmarinerede jordbærrabarber
  1. Skær de fine stængler ud i tynde skiver og vend det sammen med sukker. 

  2. Dæk til med film henover skålen og stil dem på køl. Når sukkeret er opløst er de klar. 

Noter:

Kan sagtens fryses. 

GemGem

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.