Rabarberkage | opskrift på en skøn forårskage

Når rabarberne kommer, så er det vist for alvor forår.

Mine rabarber, som jeg plantede for et par år siden i andelsforeningens gårdhave, er i hvert fald godt på vej. Samme er den, som jeg har stående i en krukke på altanen.

Rabarberplanten er så smuk! Store, frodige, grønne blade og røde stængler – det kan altså noget! Masser af dem, tak.

Og masser af rabarberkage, tak!

 

Mere kageinspiration ? Klik her

 

Egentlig har det været noget nær sommerligt de sidste par dage, med temperaturer på den gode side af 20 grader. Og så i april måned !?!

I starten af april havde vi snevejr – det er godt nok kontrasternes forår i år.

Krydser fingre, tæer og arme for at det gode vejr holder ved og gerne hele sommeren igennem.

 

Jeg har været så heldig, at det skønne vejr valgte at vise sig i netop i en undervisningsfri uge, så solen har været nydt på altanen – som for en sjældens gangs skyld har ligget nogenlunde i læ. Der er blevet ryddet op, rykket rundt og plantet ud. Det er første gang, at jeg har haft en så nydelig altan, som ikke forsvinder i krukker og planter. Der er rent faktisk plads til at sidde derude!

Jamen det er jo herligt! Igen, mere af det, tak.

Og gerne med et ordentlig stykke af denne herlige rabarbertærte og at glas iskoldt til.

Rabarberkage
Forberedning
20 min
Tilberedning
40 min
Samlet tid
1 t
 

Når rabarberne kommer, så er det for alvor forår! Lad og fejre det med den skønneste rabarberkage. 

Antal: 6 personer
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
  • 175 g smør
  • 175 g sukker
  • 200 g mel
  • knsp salt
  • 3 æg
  • 1 håndfuld hasselnødder (ca. 30g)
  • 1 tsk bagepulver
  • 5-8 tynde rabarber
  • 2 spsk sukker
Sådan gør du:
  1. Lad smør og æg få stuetemperatur. 

  2. Snit rabarberne i 1 cm skiver - men gem et par stilke til pynt på toppen. 

  3. Snit hasselnødderne til flager.

  4. Pisk smør og sukker sammen og tilsæt herefter et æg af gangen, hvor der piskes imellem. 

  5. Bland mel, salt og bagepulver.

  6. Vend hasselnødder og mel i æggemassen - du skal ikke røre kraftigt, men blot få vendt det godt sammen. 

  7. Rør nu rabarber i. 

  8. Kom kagedejen i en smurt springform Ø24cm. Skær de tilbageværende rabarberstilke til og tryk dem let ned i dejen. 

  9. Drys med sukker. 

  10. Bages ved 200 grader C i 40 minutter - men tjek den undervejs. 

  11. Drysses med flormelis lige før servering. Kan serveres med en god klat cremefraiche.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Forfatter

Jeg har en bachelor i Fødevarer og Ernæring fra KU, og er nu kandidatstuderende på uddannelsen Fødevareinnovation og Sundhed. Min uddannelse har givet mig bred indsigt i emner som fødevareinnovation, fødevarekemi, måltidssociologi og udvikling af madpræferencer.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.