Lækkert kartoffeltilbehør - sprøde knuste kartofler med ravost og persille

Sprøde knuste kartofler.

Med Ravost.

Hvorfor i al verden er jeg ikke blevet introduceret til Ravost noget før! Den er utrolig aromatisk og fyldig, men uden at den går hen og bliver stærk. Faktisk er den vidunderlig mild. Perfekt for sådan en som mig. Den er oppe og konkurrere på niveau med Vesterhavsosten om favoritost til madlavning. Men de to oste er ret forskellige, da Ravosten i modsætning til Vesterhavsosten ikke er en tør ost.

Ravosten gav en vidunderlig smag til disse knuste kartofler, som i sig selv er fuldstændig fantastiske.

Knuste kartofler er kogte kartofler, der har fået en tryk med en gaffel og bagt sprøde med olie i ovnen. De har en spændende grov struktur og er virkelig dekorative på tallerknen. De får mig lidt til at tænke på blomster?

Selvom kartoflerne egentlig tilberedes to gange, så er håndteringstiden virkelig begrænset. Så der er masser af tid til at hygge om måltidets øvrige elementer, men kartoflerne først koger og senere bages.

Prøv dem! Med eller uden Ravost – men helst med.

Udover at være et lækkert tilbehør til et stykke kød, så er de skønne som en lun kartoffelsalat med spæde spinatblade eller rucola, ristede græskarkerner og en sennepsvinaigrette.

Knuste kartofler med Ravost og persille
Forberedning
10 min
Tilberedning
40 min
Samlet tid
50 min
 

Knuste kartofler er et lækkert, sprødt tilbehør. Ravost giver dem lige en ekstra dimension. 

Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
  • 2-3 kartofler per person
  • Revet ravost
  • Koldpresset rapsolie
  • Groft salt
Sådan gør du:
  1. Rens kartoflerne og kog dem møre i saltet vand. Lad skrællen sidde på. Kan eventuelt gøres i god tid i forvejen

  2. Knus de kogte kartofler på en bageplade med en gaffel. De skal bare lige have et enkelt tryk eller to. 

  3. Drisl med koldpresset rapsolie og salt. 

  4. Bages sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft indtil kanterne er brune (ca. 15-20 minutter). 

  5. 5 minutter før kartoflerne er færdige, drysses med revet ravost. 

  6. Server med frisk persille. 

GemGem

GemGem

Forfatter

Jeg har en bachelor i Fødevarer og Ernæring fra KU, og er nu kandidatstuderende på uddannelsen Fødevareinnovation og Sundhed. Min uddannelse har givet mig bred indsigt i emner som fødevareinnovation, fødevarekemi, måltidssociologi og udvikling af madpræferencer.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.