Klassisk kartoffelsalat med ymer, radiser og purløg | smagen af sommer og grill

Er der mon andre end mig som længes efter lange, lyse og lune sommeraftener med bare tæer i græsset, og hvor grillpølsen ligger og syder på grillen?

 

Nej, jeg tænkte nok jeg ikke var den eneste!

Men skal vi så ikke tyvstarte en smule? Bare en anelse?

 

Klassisk kartoffelsalat med radiser og purløg

Hvad med at vi tyvstarter sommeren med en helt klassisk kartoffelsalat – ingen unødige dikkedarer her! Helt klassisk med radiser og purløg.

Dressingen er lavet på ymer og mayo, som er smagt til med sennep, sukker og æblecidereddike. Men du kan snildt bruge creme fraiche i stedet for ymer, hvis du foretrækker det.

Brug helst nye, danske kartofler – rigtig gerne nyopgravede fra haven, hvis du har adgang til det. Alternativt kan aspargeskartofler til nød bruges.

 

Der er virkelig tale om smagen af sommer i Danmark her !

Apropos sommer, mon ikke vi alle hepper på en  r i g t i g  dansk sommer i år? Det synes jeg vi trænger til. Vi trænger sådan til lune sommeraftener med kolde øl, grillpølser og kartoffelsalater som denne!

We are rooting for you!  

 

Klassisk kartoffelsalat
Forberedning
15 min
Trækketid
30 min
 

En vaskeægte sommerfavorit til grillpølsen - klassisk kartoffelsalat med radiser og purløg. 

Antal: 4 personer
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
Klassisk kartoffelsalat
  • 1 kg kogte, kolde kartofler
  • 3 dl ymer
  • 1 dl mayonnaise
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 2 tsk sennep
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 8-10 radiser
  • 1 bundt purløg
  • radisespirer
Sådan gør du:
  1. Skær kartoflerne i grove tern. 

  2. Rør dressingen, bestående af ymer, mayo, eddike, sennep, sukker salt og peber, sammem og smag til.

  3. Vend kartoflerne rundt i dressingen. 

  4. Skær radiser i tynde skiver og klip purløg fint. Vend halvdelen af hver sammen med kartoflerne.

  5. Lad kartoffelsalaten trække minimum 30 minutter på køl før servering. 

  6. Pynt med resten af radiserne, purløg og gerne lidt radisespirer.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Forfatter

Jeg har en bachelor i Fødevarer og Ernæring fra KU, og er nu kandidatstuderende på uddannelsen Fødevareinnovation og Sundhed. Min uddannelse har givet mig bred indsigt i emner som fødevareinnovation, fødevarekemi, måltidssociologi og udvikling af madpræferencer.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.