Broccolisalat | Opskrift på nem og klassisk salat med broccoli med rødløg, tranebær, solsikkekerner, bacon og ymer

Broccolisalat.

En vaskeægte klassiker, der aldrig går af mode!

Og en af de få former for broccoli, som jeg kan snige over på kærestens tallerken – der er jo bacon til!

Her får i mit bud på en helt klassisk udgave af den populære broccolisalat – eneste “synd” imod den er, at rosinerne er erstattet med tørrede tranebær.

 

Mangler du idéer til andre salater? Så se her!

 

Hjemmelavet broccolisalat

Broccoli, rødløg, bacon, solsikkekerner og, i dette tilfælde, tørrede tranebær. Det hele vendt sammen i en god dressing rørt sammen af ymer og mayonnaise.

Creme fraiche kan selvfølgelig bruges i stedet for ymer, men ymeren giver en lidt mere hverdagsvenlig version med mindre fedt.

Jeg blancherer broccolibuketterne meget kortvarigt i kogende vand, og tipper dem straks over i isvand – det fremhæver deres grønne farve og gør også noget godt for teksturen. Men det er i virkeligheden unødvendigt. Du kan sagtens nøjes med at skylle broccolien godt.

Sørg for at broccolibuketterne er dryppet helt fri for vand inden du vender dem sammen med dressingen – ellers får du en meget våd og sjasket broccolisalat – og det gider vi ikke! Hvis du har en salatslynge, så giv dem en ordentlig tur heri.

Hjemmelavet broccolisalat

Denne portion broccolisalat rækker til 4 personer, hvis der også serveres kartofler, brød eller andet tilbehør til. Men det er jo broccolisalat! Og nogle typer spiser gerne en stor portion, så der er udelukkende tale om et vejledende mål. 

Antal: 4 personer
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
  • 1-2 broccolihoveder - afhængig af størrelse
  • 2/3 dl tørrede tranebær - eventuelt delt en gang hvis de er store
  • 2/3 dl ristede solsikkekerner
  • 1/2 rødløg i små tern
Dressing
  • 2 dl ymer - eller creme fraiche
  • 3-4 spsk mayonnaise
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
Desuden
  • 1-2 pakker bacon - brug den mængde du synes passende
Sådan gør du:
  1. Sæt en gryde med vand over og forbered et isbad. 

  2. Del broccoli i små buketter og skyl dem godt. 

  3. Lad broccolibuketterne blanchere i det kogende vand i 30 sekunder, hvorefter de skal direkte over i isvandet. Det gør buketterne ekstra grønne og sprøde. 

  4. Lad broccolibuketterne dryppe godt af i en sigte - giv dem meget gerne en tur i salatslyngen, hvis du har sådan en. 

  5. Rist solsikkekerner på en tør pande. 

  6. Lav dressingen og vend den sammen med broccoli, rødløg, tranebær og solsikke kerner - tag gerne lidt tranebær og solsikkekerner fra til topping. 

  7. Steg bacon sprødt og bræk det i stykke udover broccolisalaten. 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Skriv en kommentar