Bagt havregrød med æble, brombær, hasselnødder og græskarkerner

Grød er en sikker vinder om morgenen – det smager skønt, mætter godt og er piv hamrende sundt! Men til tider kan en kogt havregrød godt blive en anelse triviel. Heldigvis kan den jo varieres! Blandt andet ved at lave en bagt havregrød i stedet for at koge den. Det giver et helt helt andet resultat – i stedet for en blød grød, så bliver den sprød og knasende på toppen og kageagtig indeni.

Den smager lidt henad dårlig samvittighed – men det er der ingen grund til! Først og fremmest fordi jeg ikke er fan af dårlig samvittighed, for det andet fordi den er smækhamrende sund for dig og giver dig den bedste start på dagen med masser af fuldkorn, kostfibre, vitaminer, mineraler og sunde fedtsyrer.

Server den som morgenmad med en klat neutral yoghurt eller server den som en crumblekage til kaffen en lørdag aften med en klat creme fraiche til – den fungerer lige godt i begge anledninger!

Bagt havregrød med æble, brombær, hasselnødder og græskarkerner

Skift frugt og bær ud afhængig af årstiden eller brug hvad du har liggende. Æblerne i opskriften søder grøden, så sørg altid for at inkludere enten æble, pære eller søde blommer for det bedste resultat.

Bagt havregrød med æble og brombær
Forberedning
10 min
Tilberedning
30 min
Samlet tid
40 min
 

Bagt havregrød er sprød og knasende på toppen men blød og kageagtig indeni. Den leder tankerne hen på en crumblekage, men i virkeligheden er den super sund for dig og giver dig en fantastisk start på dagen. Prøv den også en lørdag aften med en klat creme fraiche. 

Antal: 4 personer
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
  • 3 dl grovvalsede havregryn
  • 0,75 dl hasselnøddeflager
  • 0,75 dl græskarkerner
  • 180 g brombær
  • 2 æbler
  • 2 æg
  • 2,5 dl mælk
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk smeltet smør
Sådan gør du:
  1. Skær æblet i tynde både. Fordel æbler og brombær i bunden af et fad.

  2. Fordel havregryn, hasselnødder og græskarkerner henover. 

  3. Pisk æg, mælk og honning sammen og fordel massen jævnt så alle havregryn vædes. 

  4. Smelt smørret og fordel det ovenpå grøden. 

  5. Bag I 30 minutter ved 200 grader C. 

  6. Server med kærnemælk, A38 eller lignende. 

GemGem

GemGem

2 Kommentarer

  1. Det lyder fantastisk lækkert med bagt havregrød og vi trænger lige til en variation over havregrøden så tænker den skal afprøves i morgen tidlig! Er det mon ok at gøre alle forberedelserne her til aften og sætte den i køleskabet og så bage den i morgen?
    Hilsen kristina

    • Anja Suldrup Svar

      Hej Kristina
      Ja lidt variation er dejligt! Ærligt, så har jeg ikke prøvet, men kan ikke se hvorfor det ikke skulle kunne fungere.
      Lad mig endelig vide hvordan resultatet bliver!

      /Anja

Skriv en kommentar