Bagt grød med ribs | nem opskrift på bagt sommergrød

Vi er fan af grød herhjemme!

Eller rettere sagt, jeg er fan af grød. Kogt havregrød, køleskabsgrød og bagt grød – alle sammen fantastiske grødoplevelser, der holder en mæt og tilfreds langt op på formiddagen.

Jeg er dog desværre nok en anelse sent ude med den her opskrift på bagt grød med ribs. Men måske du stadig har nogle nu meget modne ribs siddende på buskene, hvis ikke fuglene allerede har taget de sidste. Ellers har du måske, som jeg, et par poser liggende i fryseren?

Anyway, så er en bagt grød en rigtig god måde at bruge de syrlige ribs på. Serveret med skyr eller ymer og du har et fantastisk morgenmåltid!

Se også  min opskrift på bagt grød med æble og brombær – perfekt til når efteråret rammer os!

Opskrift med ribs

Nu hvor de tidligere sommerbær som jordbær, ribs og solbær er færdige, så begynder jeg i stedet at trippe efter de sene bær og blommer, som snart er i sæson Flere smækre grødoplevelser venter derude med alle de fantastiske nordiske bær og frugter. Det er ren velsignelse med alle de lækre råvarer som vores breddegrader beriger os med ♡.

Bagt grød med ribs
Forberedning
10 min
Tilberedning
30 min
Samlet tid
40 min
 

Skønt og mættende morgenmåltid, der leder tankerne lidt henad en bærcrumble. Spis den gerne sammen med en skefuld skyr eller ymer. 

Antal: 4 personer
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
  • 200 g ribs
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl speltgryn
  • 0,5 dl græskarkerner
  • 0,5 dl hasselnøddeflager
  • 2 små æg
  • 1,5 dl mælk
  • 1 spsk honning
  • knsp salt
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader

  2. Fordel de ordnede ribs i en tærteform. 

  3. Bland havregryn, speltgryn, græskarkerner og nøddeflager og hæld blandingen ud over ribsene så det er jævnt fordelt. 

  4. Pisk æg, mælk, honning og salt sammen til honningen er opløst. Fordel massen i tærteformen, så alle gryn er blevet gennemvædet. 

  5. Bag grøden i 30 minutter. 

Bagt grød med ribs | nem opskrift på bagt sommergrød

GemGem

GemGem

Forfatter

Jeg har en bachelor i Fødevarer og Ernæring fra KU, og er nu kandidatstuderende på uddannelsen Fødevareinnovation og Sundhed. Min uddannelse har givet mig bred indsigt i emner som fødevareinnovation, fødevarekemi, måltidssociologi og udvikling af madpræferencer.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.