Jeg har udlængsel…

 

Udlængsel efter højt til himlen og grønt græs mellem tæerne… og fuglefløjt

udlængsel

Det er blevet særlig slemt indenfor det sidste halve års tid. Jeg er klar til at forlade lejlighedslivet og sige goddag til livet som husejer. Helst et godt stykke syd for København!

Er det underligt, at jeg med jævne mellemrum kigger på boligannoncer? Velvidende, at selv hvis det perfekte hus skulle dukke op, så er det lang fra min tid endnu? Jep, det perfekte hus har jeg allerede set! I virkeligheden noget af et selvpineri, at finde drømmehuset, med historien og beliggenheden til at danne de perfekte rammer for udlevelse af mine fremtidsdrømme, og så vide, at det ikke kan blive netop dét hus, som jeg skal kalde for hjem?

 

Suk…

 

Men nu skal hele jo ikke handle om selvmedlidenhed og brok. Jeg prøver at vende det til noget positivt og husker, at drømme det kan man jo altid. Og det er nogle af disse drømme, jeg tænker, skal være omdrejningspunkt for dette blogindlæg.

 

Drømme…

 

At drømme er noget af det jeg er aller bedst til! Drømme om de nye muligheder, der ligger forude, når uddannelsen er i hus og fremtiden sikret. Så hvad består disse drømme i? Uh, hvor skal jeg dog starte !?!

Hvis vi holder det til boligdrømme, så har vi da så vidt snævret feltet en anelse ind.

 

Jeg drømmer om et mere simpelt liv, inspireret af den minimalistiske tankegang. Et liv, hvor der er tid til at nyde det vigtige her i livet. Et liv, hvor alt det overflødelige, materielle er skåret fra.

Et liv, hvor fokus er på dét, der betyder noget.

Et sådan liv, kræver at forstyrrende elementer er sorteres fra, så ikke de ligger og fylder op – både i boligen og i bevidstheden. Min boligdrøm er derfor gennemsyret af ro og minimalisme.

Der er lang vej endnu til det minimalistiske liv – mine køkkenskabe er ved at vælte ud over mig, når jeg åbner lågerne. Jeg har simpelthen så mange ting! Størstedelen, sikkert ting som jeg aldrig ville savne, men som jeg på nuværende tidspunkt alligevel ikke er helt parat til at give slip på, af årsager der er mig ukendt. Måske fordi livet idag ofte måles materielt??

 

Less is more.

 

Det er en tankegang, som jeg fremover vil prøve at tillægge mig – nok ikke gjort over en weekend… Men det første spadestik er taget, og kælderrummets indhold er blevet halveret – noget er smidt ud, andet er foræret væk. Og det føles vidunderligt!

I sommerferien skal lejligheden have samme tur.

Minimalismen i boligformat handler for mig om ro. Derfor går drømmen om et nutidigt landsted midt i naturen. Enkel indretning med nordisk som det gennemgående tema; naturlige, kølige farver, lyst træ og få, men veludvalgte, møbler. Alt det overflødelige skal skæres fra, så fokus kan holdes på dét der betyder noget. Jeg har sågar overvejet, om vi bør afskaffe TVet (!?!) – noget jeg endnu ikke har turdet tage op med kæresten, som helt sikkert mener, at det måske liiige er drastisk nok!

Men tænk lige over, hvor meget tid der vil blive frigivet! Tid til socialt samvær med interaktion i stedet for stumt samvær foran kassen. Det ville vi nok alle have godt af.Dette moderne landsted skal ligge uforstyrret midt i naturen og skal fungere i harmoni med denne; bæredygtige varme- og energikilder skal indkoropereres. Grunden skal være stor og naturskøn med plads til, at de grønne fingre kan udfolde sig med blomster, frugt- og køkkenhave. Høns, ænder og gæs ligger også i tankerne. Derudover leges der med idéen om alpakaer – langt fra nordisk, men så ufatteligt nuttede! Alpakaer vil udover nuttethedsfaktoren også producere kvalitetsfleece, som kan spindes til garn, så hænderne kan holdes beskæftiget i de kolde vintermåneder. Og en hund, selvfølgelig!

Men vigtigst af alt, så skal der være plads til, at natur kan være natur.

Der må gerne være højt græs mellem frugttræerne, så naturens egne blomster kan få lov at udfolde deres liv. Det giver mangfoldighed i haven.  Skulle der dukke en vild kørvel op et sted, så er den da i sig selv også smuk og velkommen. Spørger du mig, så skal haven skal ikke være et udtryk for kontrol over naturen, men mere udtrykke sameksistens med denne.

 

Det er vigtigt at drømme, og drømme stort. Jeg håber, at du har mod på selv at drømme noget vildt!

Så lad mig høre, hvad er din drøm?

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.