Hjemmelavede tørrede æbleringe i ovn

Vi har sååå mange æbler liggende i køleskabet!  Vi kan næsten ikke kan nå i bund før vi får nogle nye med hjem fra forældre og svigerforældre. Og det er jo egentlig vidunderligt og skal slet ikke forstås som forkælet brok! For æbler kan man altid få brugt! Der er næsten uendelige muligheder for hvad æbler kan bruges til, og derfor er det da også klart min favoritfrugt.

Men for at få plads til en ny posefuld æble i køleskabet, så skulle nogle af den gamle jo gerne væk først. Der blev derfor produceret hele 4 bageplader af tørrede æbleringe og en enkelt plade med tørrede æbletern.

Det er første gang jeg selv har tørret æbleringe, hvilket ærgrer mig noget så dybt nu. Det er jo mega nemt!

Hjemmelavede tørrede æbleringe i ovn

Æbleringene forsvinder helt klart hurtigt herhjemme som en lille sød snack. De tørrede æbletern skal derimod bruges i nogle maltstykker med valnødder torsdag morgen, når jeg skal fejre at den første eksamensperiode på kandidatuddannelsen er overstået. Wuhuu, jeg glæder mig!

Hjemmelavede tørrede æbleringe i ovn
Print
Tørrede æbleringe

Lav endelig rigeligt! Det er min erfaring af disse skønne tørrede æbleringe hurtigt får ben at gå på; enten som en sund snack, som sødme i granolas og bagværk eller som en skøn og personlig værtindgave. 

Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
  • Røde æbler - gerne Ingrid Marie æbler men alle slags kan bruges!
Sådan gør du:
  1. Forvarm ovnen till 100 grader varmluft

  2. Skyl æblerne og tør dem i et viske stykke. 

  3. Fjern kernehuset med en udstikker (eller lad det helt være).

  4. Skær æbler i skiver af et par millimeters tykkelse eller i små tern af 4x4 mm.

  5. Fordel æbleskiver/tern på en bageplade med bagepapir og tør dem i ovnen i 1-1,5 time for æbleringe og 1,5-2 timer for æbletern. 

  6. Opbevar de tørrede æbleskiver/tern i et lufttæt beholder - enten en kagedåse eller et sylteglas (især smukt i sylteglasset!)

GemGem

GemGem

GemGem

Skriv en kommentar