Sommer blomkålssalat med friske ærter og pære

Efter en skøn uges ferie i Normandiet med kæresten, mine forældre (som gavmildt inviterede) og lillebror, er det rart at være tilbage i eget køkken! Jeg trodsede det ikke-eksisterende danske sommervejr og sammensatte denne skønne sommerlige blomkålssalat med pære og friske grønne ærter fra bælge.

Normandiet var en ferie helt for sig, præget af historie, der gav stof til eftertanke. Men cider blev der drukket! Jeg skriver i øjeblikket på et blogindlæg om ferien, som bliver lagt ud ultimo næste uge. Masser af ord og billeder!

Vi landede hjemme i lejligheden tidlig søndag eftermiddag, som bød på en vældig omgang styrtregn! Køleskabet var helt tomt efter ferien, så selvom jeg havde mest lyst til at putte mig under et tæppe med et krus varmt, så måtte vi afsted på indkøbstur. Fulde indkøbsposer blev slæbt gennem regnen, men det skulle dog ikke forhindre mig i at bringe sommeren ind i køkkenet; indkøb inkluderede et sprødt lille blomkålshoved, friske ærter og søde pærer.

Jeg elsker blomkål! Den er sprød og har en mild smag af nødder, som jeg sætter stor pris på. Og så fungerer den altid super godt i salater med få elementer, hvor de øvrige ingredienser kommer til deres fulde ret sammen med den underspilledes smag af blomkål. Den er god til at sætte baggrunden.

Sommer blomkålssalat med friske ærter og pære
Print
Sommerens blomkålssalat med friske grønne ærter

Det emmer af sommer! Nye danske ærter og fint hvidt hvidkål i kombination med pære. 

Antal: 4 personer
Ingredienser:
Sommerens blomkålssalat
  • 1 lille blomkålshoved
  • 1-2 pærer
  • 25 ærtebælge
  • ristede græskarkerner
  • persille
Senneps-vinaigrette
  • 1 del koldpresset rapsolie
  • 1 del citronsaft
  • 1 tsk sød sennep
  • 1 tsk honning
  • salt og peber
Sådan gør du:
  1. Skyl og del blomkålen i store buketter. Snit hver buket i tynde skiver.

  2. Pil ærterne fra bælgene.

  3. Skær pærer i tynde både. 

  4. Blandes sammen og drysses med persille og ristede græskarkerner

Senneps-vinaigrette
  1. Bland lige dele koldpresset rapsolie og citronsaft. 

  2. Smag til med sød sennep, honning, salt og peber. 

Skriv en kommentar