Skovbær-rødbede nicecream sødet med æble og honning

Nicecream er en skøn, lille frosen dessert, som endda kan nydes med god samvittighed. Det er en sorbet-lignende sag lavet ved at blende frosne frugter sammen – nemt ikke? Der behøves kun at gå 5 minutter fra du tænker tanken under fredagsfilmen, til at du har den færdige nicecream i hånden! Heldigt at den hører til i den sunde ende, for ellers kunne det da nemt blive en farlig vane!

Mit problem var dog, at det ofte er frosne bananer som bruges som base i nicecream – og det er der jo ikke meget nordisk over! Derfor måtte der tænkes alternativt. Jeg endte ud med at æbler måtte kunne gøre tricket; de bidrager med den naturlige sødme, men mangler til gengæld den creme mundfornemmelse som bananerne giver. Derfor måtte ymer også i spil.

Men jeg endte ud med den lækreste skovbær-rødbede nicecream, som smager af en skøn blanding af sensommer og efterår ♡. Det er helt klart  bærene der dominerer smagen, mens rødbeden kommer snigende lidt efter. Either you hate it or love it. Rødbede har bare en fantastisk evne til at skille vandene! Jeg kan godt lide rødbedesmagen og synes at den gør sig fantastisk i søde sammenhænge! Så jeg hører helt sikkert til love it-gruppen. Og farven!!



Jeg tror faktisk at min skovbær-rødbede nicecream vil gøre sig umanerligt godt sammen med en rigtig tung chokolade brownie – måske noget jeg bør overveje at servere til nytår?

Skovbær-rødbede nicecream

En skøn og forfriskende nicecream der smager skønt af bær men med en undertone af rødbede.

Antal: 2 personer
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
  • 100 g frosne hindbær
  • 100 g frosne æbletern
  • 50 g frosne rødbedetern
  • 50 g frosne brombær
  • 100 g ymer eller tilsvarende
  • 1 tsk honning (kan udelades)
Sådan gør du:
  1. Bland alle ingredienserne i en blender og blend indtil cremet. Alternativt kan en stavblender bruges, men det vil give lidt klumper. 

  2. Fordel nicecream i 2 små skåle.

  3. Server med det samme! Nedfrysning kan ikke anbefales, da den vil krystallisere. 

Skriv en kommentar