Nordisk sellerilasagne med knoldselleri og bladselleri

Lasagne.

Børnefamilien favorit!

Jeg har her forsøgt at genskabe den klassiske lasagne i en mere nordisk udgave. Denne sellerilasagne er lavet med sauce på både knold- og bladselleri og har derfor en helt anden, spændende karakter end den klassiske med tomatsauce. Det er næsten ikke fair at sammenligne de to, da forskellen på smag er så stor! Resultatet er dog en mere “brun” lasagne, men det kan man sagtens overse, når blot det smager godt!

Jeg har udskiftet de klassiske lasagneplader med fuldkornsspaghetti, men foretrækker du din lasagne lagdelt, så brug endelig bare lasagneplader. Gerne i fuldkornsvarianten!

Nordisk sellerilasagne

Skøn nordisk lasagne med både knold- og bladselleri og masser af grøn persille!

Antal: 4 personer
Ingredienser:
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • ½ knoldselleri
  • 2 stænger bladselleri
  • 1 æble
  • 1 bundt persille stilke + blade
  • 2 dl oksebouillon
  • 2 dl mørk øl
  • salt og peber
  • 250 g fuldkornsspaghetti
  • revet ost
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader C.

  2. Hak løg og hvidløg fint. Rens æble, knoldselleri og bladselleri. Skær dem i små tern. Snit persillestilkene fint, men toppen til senere.

  3. Brun kødet i olie og tag det af. 

  4. Steg løg og hvidløg blanke på panden og steg herefter knoldselleri, bladselleri, æble og persillestilke med.

  5. Når grøntsagerne er begyndt at få farve og bløde lidt op, så kommes kødet ved sammen med bouillon og øl. 

  6. Kog spaghetti efter anvisningen mens sellerisaucen koger ind. 

  7. Vend spaghetti i sellerisaucen (du kan evt. klippe den i mindre strykker) og kom det hele i et ildfast fad. Drys med revet ost. 

  8. Sæt fadet i ovnen og lad osten smelte og brune. 

  9. Server med en grøn salat og en olie-eddikedressing.

Skriv en kommentar