Rygeostcreme/dip/spread med rødløg og purløg

Jeg er helt pjattet med denne rygeostcreme! Den smager helt vidunderligt som spread på et stykke ristet rugbrød eller som dip til grøntsagsstave. Og så er den er uhyre nem og ligetil!  Max 5 minutter går der fra du tager ingredienserne ud af køleskabet, til du har den skønneste rygeostcreme. klar Det er selvfølgelig fynsk rygeost, som danner basis, men hvor rødløg og purløg bidrager med en skøn, mild løgsmag. Men valg af urter kan selvfølgelig varieres efter smag og sæson.

Vil du lave luksusudgaven, så smager den bedst når du rører rygeosten med creme fraiche 18%, men til hverdag kan du sagten bruge et mere magert produkt som ymer eller ylette. Vælger du at bruge f.eks. A38 eller lignende, som er lidt mere tyndtflydende, så skal du nok skrue lidt ned for mængden så din dip ikke bliver for sjappet. Den skal helst have en cremet, smørbar, men ikke flydende, konsistens.

 


Jeg holder rigtig meget af at lave denne rygeostcreme til frokost, men den er også vidunderlig som kold sauce til et stykke laks eller ørred. Ej at forglemme hvor skøn den er sammen med gulerodsstave som snack, når man kommer hjem om eftermiddagen og der stadig er nogle timer til at aftensmaden står på bordet.

Rygeostcreme/dip/spread med rødløg og purløg
Print
Rygeostcreme med urter

Brug denne vidunderlige rygeostcreme som spread ovenpå ristet rugbrød, som dip til grøntsagsstængerne eller som kold sauce til laks.

Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
  • 100 g fynsk rygeost
  • 100 g ymer eller creme fraiche
  • ½ lille rødløg
  • ½ potte purløg
  • 1 tsk æblecidereddike
  • ½ tsk sukker
  • peber
Sådan gør du:
  1. Bland rygeost og ymer indtil cremen er ensartet - du behøves ikke at bruge fulde 100g hvis du er tilfreds med konsistensen med mindre. 

  2. Vend fintsnittet rødløg og purløg i. 

  3. Smag til med æblecidereddike (eller citron), sukker og peber. 

Noter:

Som udgangspunkt er rygeosten i sig selv ret salt, så umiddelbart behøves der ikke yderligere salt, men smag dig frem. 

GemGem

Skriv en kommentar