Opskrift på hjemmelavet ramsløgspesto

For snart længe siden – tilbage til før det danske forår spillede os et puds med bunkevis af sne i marts – der var jeg ude og sanke ramsløg. Nu ser det ud til at foråret endelig har fået fat i Danmark, så jeg kan kun på varmeste vis anbefale at snøre skoene til en tur i skoven for at samle vild mad. Ramsløgene bør stå store og fine netop nu. Desuden er det en fantastisk mulighed for frisk luft og samvær med børnene samtidig med at de bliver lidt klogere på hvor mad også kan komme fra.

Læs min guide til at sanke ramsløg – og bliv klar til selv at komme i skoven og plukke!

Og noget af det mest oplagte at bruge ramsløgs til er selvfølgelig ramsløgspesto – den smukkeste grønne pesto med masser af smag af løg og hvidløg.

Ramsløgspesto kan bruges som smagsgiver i sandwiches, burgers eller bruges til at lave lækre salater med – følg mit tag RAMSLØG for at få inspiration til andre opskrifter med ramsløg. Der kommer flere og flere til!

Ramsløgspesto

Ramsløgspestoen er en skøn smagsgiver i sandwiches, på brødet eller vendt sammen med blomkålsbuketter til en salat. 

Antal: 1 lille glas
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
  • 2 håndfulde ramsløg (ca. 65 gram)
  • 1,5 dl koldpresset rapsolie
  • 0,5 dl ristede solsikkekerner
  • 0,5 dl vesterhavsost (kan udelades)
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk salt
Sådan gør du:
  1. Skyl ramsløg i koldt vand og lad dem dryppe af på et rent viskestykke. 

  2. Rist solsikkekerner på en varm, tør pande indtil de har taget farve. 

  3. Blend ramsløg og solsikkekerner sammen mens du tilfører rapsolie gradvist. 

  4. Vend fintrevet vesterhavsost i ramsløgspestoen og smag til med eddike og salt. 

Noter:

TIP! Lav en stor portion pesto og frys ned i små portioner, så har de ramsløgspesto klar selv udenfor sæsonen. 

GemGem

GemGem

GemGem

Skriv en kommentar