persillemarineret flankesteak med groft fladbrød og kålsalat

Temperaturen er så små på vej deropad og grillen på altanen er derfor allerede flittigt i brug! Igår var det en persillemarineret flankesteak, som røg på grillen, som fik selskab af grove fladbrød og en super enkel kålsalat med yoghurtdressing. Apropos altan, så er alle planer for blomster og salater skrottet i år. Sidste år kunne jeg både høste egen salat, urter, tomater og jordbær, men i år er det slet ikke en mulighed. Andelsforeningens bygninger skal gennemrenoveres, hvilket betyder at stillads stjæler alt sollys, og at der i skrivende stund ligger et par kg småsten, som er faldet ned ovenfra. Suk, så på trods af at frø til både salat og ærter er købt ind, så må de blive liggende i skabet til næste år.

Det sidste halve års tid er min udlængsel efter egen jord at grave i vokset helt enormt! Jeg trænger sådan til noget mere plads og mulighed for at få jord under neglene. Men hver sin ting til sin tid. Der går lige 3 år, som minimum, før vi kan flytte tættere på Sydsjælland og få villa, volvo og vovse.

Vi dog et par små plantekasser stående nede i gården, som er groet til med skidt og kanel. Ingen passer dem, så jeg kunne da nok bare rydde dem og plante min salat dér. Men pt sluger studiet rigtig meget tid! Der er masser af læsestof, som jeg skal tygge mig igennem, og der er gang i eksamensprojektarbejde i begge kurser. Dét i kombination med, at jeg har arbejdet både lørdag og søndag de sidste 3 weekender, har været lidt en giftig coctail, som har gjort, at hobbytid har været ret begrænset. Men måske jeg finder tid en dag?

Men igår tog jeg mig dog tid til at lave  et skønt aftensmåltid med en vidunderlig persillemarineret flankesteak, som kæresten fik grillet godt – og opskriften får i selvfølgelig her. Hvis du du har mulighed for det, så lav marinaden til flankesteaken dagen før og giv den mulighed for at trænge godt ind i kødet ved at komme kød og marinade i en frostpose på køl.

Persillemarineret flankesteak med fladbrød og kålsalat
Antal: 2 personer
Ingredienser:
Grove fladbrød:
  • 200 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 20 g gær
  • ½ tsk salt
  • 4 dl vand
Persillemarineret flankesteak:
  • 1 lille flankesteak
  • 1 stor håndfuld persille
  • 2-3 fed hvidløg
  • 5 spsk koldpresset rapsolie
  • 1 spsk dijon sennep
  • 1 tsk honning
  • salt
  • hvidløgspeber
Kålsalat og dressing:
  • 1/4 spidskål fintsnittet
  • 2 gulerødder revet
  • 2 spsk græskarkerner ristede
  • 1 dl ymer, fraiche eller sødmælksyoghurt
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk honning
  • hakket persille
  • salt og peber
Sådan gør du:
Grove fladbrød:
  1. Kom vand ved og rør det sammen, ælt godt igennem - har du en foodprocesser eller en røremaskine, så lad den klare arbejdet for dig. 

  2. Bland de to typer mel, salt og findel gæren heri. 

  3. Lad dejen hvile lunt i 30 minutter. 

  4. Del dejen i 4 og rul hver klump ud.

  5. Steg fladbrødene på en tør pande ved middel varme indtil de lyder hule, når du banker på dem.

Persillemarineret flankesteak:
  1. Blend alle ingredienserne, undtagen salt og hvidløgspeber, sammen til en marinade.

  2. Vend flankesteaken i marinaden og drys med salt og hvidløgspeber på begge sider.

  3. Grill flankesteaken 6 minutter på hver side og lad den hvile i 10 minutter pakket ind i staniol og under et klæde. 

  4. Først når du er klar til servering skæres kødet for. 

Kålsalat og dressing:
  1. Snit kål og gulerødder fint. 

  2. Rør ymer, citron, honning, hakket persille sammen og smag til med salt og peber.

Skriv en kommentar