Perlebyggrød med bær og nødder til morgenmad

Idag er der ingen forelæsninger på universitetet. Det har derfor været en skøn morgen i roligt tempo, hvor jeg har haft tid til at hygge lidt om mig selv. Også tiltrængt, når snuen har meldt sig! Så jeg gav mig god tid til at lave, style og fotografere en skøn portion perlebyggrød. 

Ja, egentlig så startede jeg forberedelserne på min rolige morgen allerede igår aftes, da basis til denne milde perlebyggrød starter med at koge perlebyg ind med mælk. Men til gengæld så er der hurtig morgenmad morgenen efter (hvis det ikke netop var fordi man skulle style og fotografere). Den skal blot lige vendes rundt med en smule surmælksprodukt, revet pære (eller æble) og så er den good to go

Den mætter vidunderligt og jeg føler mig nu klar til dagens lange liste af gøremål! Der står selvstudie på programmet, så der skal læsses en masse om mikronæringsstoffer. 

God dag derude ♡.

Morgenmild perlebyggrød
Forberedning
10 min
Tilberedning
30 min
Samlet tid
40 min
 

Hyggelig, mild morgenmadsgrød med perlebyg, der giver et godt bid og samtidig mætter skønt! Topping kan du variere efter sæson og lyst.   

Antal: 1 person
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
Perlebyggrød
  • 100 g perlebyg
  • 1 dl vand
  • 3 dl letmælk
  • ksnp salt
  • 1 dl tykmælk - eller lignende
  • revet pære
Toppingsforslag
  • Frosne bær - f.eks. blåbær og stikkelsbær
  • Nødder og kerner - f.eks. hasselnødder og græskarkerner
Sådan gør du:
  1. Skyld perlebyg fri for støv med koldt vand igennem en sigte.

  2. Kog perlebyg i letsaltet vand indtil vandet er fordampet (5-10 minutter)

  3. Hæld mælken ved og lad det koge ind til en grød (20 minutter). Rør jævnligt så ikke det brænder på.

  4. Lad den varme grød køle natten over i køleskabet.

  5. Vend den kolde perlebyg revet pære og tykmælk, A38 eller lignende. Du kan justere konsistensen efter eget ønske.

  6. Top med nogle lækre toppings - f.eks. frosne bær, nødder og kerner. 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.