Det er snart tid til at tage hul på en ny sæson med koldskål! Planen er, at jeg en af de kommende dage skal eksperimentere med en morgenmadskoldskål med skyr, og dertil hører sig jo lidt knas. Jeg tror den bliver toppet af med en nordisk mysli med bl.a. havre, byg og tranebær. Den får du opskriften på idag!

Derudover, så skal jeg også snart til at tage hul på nye kurser. De sidste 2 inden jeg er færdig med min bachelorgrad! Dog er det lidt antiklimaks, at have skrevet og forsvaret sin bacheloropgave, og så stadig have to andenårskurser i vente. Nej, jeg ved det, det giver ikke helt mening? Men sådan folder livet sig nu engang ud, når man har skiftet fra et studie til et andet og dermed får en lidt sær studieordning. Mentalt har jeg allerede lagt bacheloren bag mig og er fuldstændig klar til at starte på kandidaten! Men jeg må lige komme ned på jorden igen og holde fokus på de sidste to kurser, inden jeg kan kalde mig for kandidatstuderende.

Og en af de bedste måder hvormed jeg genfinder jordforbindelsen, er ved at gå i køkkenet. Nordisk mysli, værsgo!

 

Print
Nordisk mysli
Forberedning
15 min
Tilberedning
15 min
Samlet tid
30 min
 
Ingredienser:
  • 3 dl havregryn grovvalsede
  • 1 dl forkogte hvede- eller bygkerner
  • 1 dl hasselnødder grofthakkede
  • 1 dl tørrede bær
  • 1/2 dl græskarkerner
  • 1 spsk dansk honning
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
Sådan gør du:
  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Skær evt. de tørrede bær i mindre stykker, hvis du synes.  

  2. Smelt honningen og rør denne og rapsolie i. 

  3. Fordel myslien på en bradepande med bagepapir.

  4. Rist myslien ved 150 grader C varmluft indtil tør og gylden.

  5. Rør i myslien et par gange under ristningen.

  6. Opbevares i en tætsluttet beholer.

Noter:

Brug den ovenpå koldskål, din skyr eller A38.

 

Skriv en kommentar