kærnemælksrand med hyldeblomst og hindbærkompot

Denne kærnemælksrand med hyldeblomst smager lidt henad sommer. Hvilken vi i den grad trænger til! Det er en let lille sag, som ikke fylder voldsomt i kaloriebudgettet – perfekt til januar måned jo! Dog indeholder den stadig sukker i form af hyldeblomstsaftkoncentrat og en anelse sukker i hindbærkompotten – så helt hellig er den altså ikke. Generelt, så anser jeg sukker for langt mere skadeligt for os en fedt. Men, hey! Jeg absolut ikke fanatiker!

Konsistensen er helt blød og fin – eller det blev den i hvert fald i andet forsøg! I første forsøg brugte jeg al for meget husblas og endte ud men en stor, bævrende vingummi! Absolut ikke anbefalelsesværdigt!

Jeg brugte en økologisk hyldeblomstsaft der skal blandes 1:4 med vand, så bruger du en stærkere koncentrat, så juster mængden i opskriften herefter.

Kærnemælksrand med hyldeblomst og hindbærkompot
Antal: 2 personer
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
Kærnemælksrand med hyldeblomst:
  • 3 dl kærnemælk
  • 0,75 dl hyldeblomstsaft
  • 2 blade husblas
Hindbærkompot:
  • 200 g frosne hindbær
  • 20 g sukker
  • 2 spsk vand
Sådan gør du:
Kærnemælksrand med hyldeblomst:
  1. Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.

  2. Smelt husblas over vandbad sammen med hyldeblomstsaft. 

  3. Hæld den smeltede husblas i kærnemælken i en tynd stråle mens du pisker hurtigt rundt i kærnemælken. 

  4. Hæld kærnemælken i en form og stil den på køl i 3-4 timer til kærnemælksranden har sat sig. 

Hindbærkompot
  1. Kom hindbær, vand og sukker i en lille gryde og kog langsomt op.

  2. Rør ikke for meget undervejs, da bærrene så vil gå i stykker. 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.