Helstegt kylling med rodfrugter og urtesauce

Jeg var noget tvivlsom, da jeg fik billedet af denne helstegt kylling over på computeren. Det var umådelig mørkt og blåt. Aftenerne er allerede meget mørke, så at skulle fotografere aftensmaden kan være noget af en udfordring! Dette billede blev taget ved mit soveværelsesvindue, men jeg måtte nærmest famle mig rundt, da der var meget meget mørkt! Og at bruge kunstigt lyst til madbilleder er et no-go

For bare at få en anelse naturlig måtte jeg derfor sætte kameraet til en lukketid på 30 sekunder. Jeg instruerede kærsten inde i stuen om at han skulle sidde helt stille i sofaen mens jeg fotograferede. Og jeg selv stod nærmest og holdt vejret imens, for at undgå rystelser i billedet! 

Men gud ske tak og lov for at der findes gode billedredigeringsværktøjer! De var min helt store redning og eneste årsag til at denne skønne helstegt kylling med sprødt skind og lækre rodfrugter overhovedet nåede bloggen! Jo, kanterne er måske en smule bløde i billedet, men skidt nu være med det. Det smagte jo godt!

Helstegt kylling med rodfrugter og urtesauce
Forberedning
30 min
Tilberedning
1 t 30 min
Samlet tid
2 t
 

Ved at pensle kyllingen med smeltet smør er der garanti for sprødt, lækkert skind!

Antal: 4 personer
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
Kylling
  • 1 hel kylling
  • smør
  • hvidløg
  • friske urter - f.eks. timian
  • salt og peber
Rodfrugter
  • små kartofler
  • pastinakker
  • gulbeder
  • jordskokker
  • koldpresset rapsolie
  • salt
  • friske urter - f.eks. timian
Urtesauce
  • 4 æggeblommer
  • 4 spsk smør
  • 1 tsk æblecidereddike
  • ½ tsk sukker
  • ½ rødløg
  • purløg, persille eller andre friske urter
  • salt og peber
Sådan gør du:
Kylling og rodfrugter
  1. Tænd ovnen på 200 grader C. 

  2. Vask alle rodfrugterne fri for jord og del dem i mindre stykker. 

  3. Vend dem med rapsolie, salt og urter i et ildfast fad.

  4. Skyl kyllingen i koldt vand og rens godt indvendigt. 

  5. Dup kyllingen tør med køkkenrulle og pensl med smeltet smør, drys med salt og urter.

  6. Placer kyllingen ovenpå rodfrugterne - aller helst på en rist over rodfrugterne, så der er kan komme varm luft hele vejen rundt om kyllingen, så den bliver sprød på alle sider. 

  7. Sæt rodfrugter og kylling i ovnen og lad dem stege i 1,5 time (forsøgte først selv med 1 time, men kyllingen var stadig rå inderst).

Urtesauce
  1. Saucen laves over vandbad. 

  2. Rør æggeblommerne sammen over vandbad og pisk indtil de er skummende (kan tage lidt tid).

  3. Kom æblecidereddike og sukker ved og rør indtil sukker er opløst. 

  4. Lad smørret smelte i og vend til sidste meget finthakket rødløg og urter heri. 

  5. Smag til med salt.

  6. OBS! Saucen skal serveres med det sammen, da nedkølling vil gøre at smørret sætter sig igen. 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.