Finskbrød med hasselnødder, perlesukker og tørret æble1. december. Det er nu for alvor jul!

Idag skal vi hygge os med denne opskrift på finskbrød with a twist. De smager jo selvfølgelig skønt helt klassisk med perlesukker og mandler, men i denne udgave er mandler skiftet ud med hasselnødder og suppleret med finthakkede ovntørrede æbler

Jeg ved det godt! Jeg har haft gang i den helt store æble-spam her bloggen henover hele efteråret; æblesirup, tørrede æbler, maltstykker med æble, æbleskiver med æbler, mysli med æble og endda en nicecream, hvor basis også er på æbler. Men æbler er bare en så god basisvare, at den er svær at komme udenom i det danske efterår! Desuden har de også været nemt (gratis) tilgængelige, så det har nok også bidraget til æble-festen herhjemme. 

Og da der skulle bages finskbrød, var jeg åbenbart heller ikke klar til at give slip på efterårets æbler. Du kan lave de tørrede æbler selv eller du kan købe dig til dem. 

Print
Finskbrød with a twist

Finskbrød with a twist. Finskbrød med hasselnødder, tørret æble og perlesukker til den søde julemåned.  

Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
Finskbrødsdej
  • 500 g hvedemel
  • 375 g kold smør
  • 125 g sukker
Drys
  • 1 æg
  • Perlesukker
  • Fintakkede hasselnødder
  • Finthakket tørret æble
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i melet, kom sukker i og saml dejen. Eller ... kom alle ingredienserne i en food processor og blend indtil smørret er findelt og saml dejen.

  2. Del dejen i 4 lige store dele*, pak dem ind i husholdningsfilm og læg dem på køl i 30-60 minutter. 

  3. Imens du venter, hakkes nødder og tørret æble fint og blandes med perlesukker. Et æg piskes sammen. 

  4. Tænd ovnen på 200 grader og ør bageplader klar med bagepapir.

  5. Tag den første klump dej ud af køleskabet, og rul den ud til en pølse der ca. er 1,5 cm i diameter. Skær ud i passende længde, tryk dem lidt flade.

  6. Pensl med æg og vend den klistrede overflade ned i blandingen med nødder, æble og sukker. Gentag processen indtil du har en fuld bageplade.

  7. Bag dine finskbrød with a twist i 10-15 minutter. Afkøles på rist inden de pakkes i kagedåser.

Noter:

*eneste fidus i dette er, at resten af dejen kan ligge på køl mens du arbejder. Én pakke dej burde kunne være på en bageplade. 

Skriv en kommentar