Efterårspasta mørbrad, svampe og spinat

Efteråret er kommet tidligt i år.

Jeg kan ellers rigtig godt lide efteråret! Men den kunne nu godt have ladet vente på sig et par uger endnu. Men nu er den her, og derfor omfavner jeg den. Der er noget helt særligt ved de klare efterårsdage; de dage hvor solen står ekstra skarpt, luften er kold og skærer sig ind i de røde kinder. Det er så forfriskende følelse!

Det er netop på sådanne dage at kondiskoene skal snørres for gå en lang tur i den friske luft. Præcis som jeg gjorde her til morgen, hvor vejret var klart, mens jeg lyttede til en podcast om slow living.

 

Dét er sådan jeg foretrækker at tænke på efteråret; forfriskende kold og med klar sol ♡

 

Virkeligheden er dog, at efteråret jo overvejende er lig med masser  af regn og blæst. Men det andet billede er så meget kønnere, så skal vi ikke bare lade som om, at efteråret er sådan?

Hvis efteråret alligevel viser sig fra sin grumme af, så står jeg klar med denne opskrift på en comfy efterårspasta med mørbrad, svampe og spinat. Den skal nok få den gode stemning tilbage, selvom man har måttet cykle hjem i stiv modvind og regn lige i smasken!

Men lad os håbe på at efteråret viser sig fra sin gode side i år – om ikke andet som kompensation for den elendige sommer!

Efterårspasta med mørbrad, svampe og spinat
Forberedning
15 min
Tilberedning
30 min
Samlet tid
45 min
 

Når efteråret rusker udenfor med både blæst og regn, så byder det til hygge indenfor med comfy mad, som denne efterårspasta.

Antal: 4 personer
Ingredienser:
  • 1 mørbrad
  • 600 g blandede svampe
  • 2 små løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g fuldkornspasta
  • 750 ml grøntsagsbouillon eller svinebouillon
  • 250 ml madlavningsfløde 8%
  • 2 store håndfulde frisk spinat (svarende til en hel bakke babyspinat)
  • 2-3 forårsløg
  • salt og peber
Sådan gør du:
Klargøring af råvarerne
  1. Puds mørbraden og skær den i ca. 8 mm tykke skiver.

  2. Rens svampene og del de små i halve, mens de større skæres i skiver. 

  3. Hak løg og hvidløg.

  4. Skyl spinat og lad det dryppe af på et rent viskestykke.

Så er vi klar!
  1. Varm en stor, dyb sauterpande op.

  2. Kom lidt fedtstof på panden og steg først svampene til de har smidt deres vand og har fået en smuk mørk farve. 

  3. Tag svampene af panden og brun nu mørbradskiverne. Du kan evt. vælge at vende dem i lidt hvedemel forud herfor.

  4. Tag mørbradskiverne af panden og lad nu løg og hvidløg steges klare, kom herefter mørbradskiverne tilbage på panden.

  5. Kom grøntsagsbouillon ved. Når det koger kommes pastaen ved og der skrues ned for varmen så snart kogepunktet er nået igen.

  6. Pastaen kan være lidt svær at få dækket med væske, så klip den evt. over på midten og forvent forlænget kogetid. 

  7. Når pastaen er ved at være mør eller der er ved at være lavvandet for væske, tilføres madlavningsfløden. Lad pastaen simre helt mør under låg,

  8. Vend nu de stegte svampe og den friske spinat i din efterårspasta. Bliv ved med at vende rundt til spinaten er faldet sammen. 

  9. Smag til med salt og peber og server med det samme med et drys af fintsnittede forårsløg.

  10. Velbekomme!

Skriv en kommentar