Brødbudding (bread pudding) med æbler og dulce de leche

Brødbudding er en fantastisk dessert, som er helt i tråd med stop-madspild konceptet. De tørre rester af brød i brødskuffen får et helt andet liv, når de får selskab af lidt æbler og æggecreme. Serveret med en skefuld dulce de leche er det en lille bid af himlen man får på sin tallerken – men man kan også tage den nemme løsning og servere brødbuddingen med en klat creme fraiche og få et ligeså skønt resultat.

Til sommer skal den helt sikkert laves igen, men hvor æbler erstattes med sommerens bær – især tror jeg, at stikkelsbær vil give et mægtigt lækkert resultat!

Enten kan du lave brødbuddingen lagdelt, såsom jeg har gjort her, eller du kan skære brød og æbler i tern og blot blande det hele sammen i en stor pærevælling. Helt forskellige udtryk, men den samme gode smag!

Brødbudding (bread pudding) med æbler og dulce de leche

Brødbudding med æbler og dulce de leche
Forberedning
20 min
Tilberedning
30 min
Samlet tid
50 min
 

Brødbudding er en vidunderlig måde at komme af med tørt, daggammelt brød. Du kan vælge at droppe dulce de leche og blot servere brødbuddingen lun med en klat creme fraiche. 

Antal: 4 personer
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
Brødbudding med æble:
  • 1 spsk smør
  • 1-2 spsk sukker
  • 2-3 danske æbler
  • daggammelt brød
  • 4 æg
  • 2,5 dl fløde
  • 2,5 dl letmælk
  • 125 g sukker
  • knsp salt
  • 2 spsk brun farin til drus - kan erstattes af flormelis
Dulce de leche (bør laves på forhånd):
  • 1 dåse kondenseret mælk
Sådan gør du:
Brødbudding med æble:
  1. Smør formen med smør og drys med sukker. 

  2. Skær brødet i 5-8 mm tynde skiver. Skyld æblerne, fjerne kernehus og del dem i tynde både. 

  3. Pisk æg, fløde, letmælk, sukker og salt sammen i en skål. 

  4. Læg et lag brødskiver i formen efterfulgt af et lag æbler. Fordel 2 dl creme herudover. Fortsæt på samme vis, men slut af med at lag brødskiver og fordel resten af cremen herudover. Drys med brun farin.

  5. Bages i 30 minutter ved 180 grader C til det øverste lag brød er sprødt - brug eventuelt varmluftsfunktion til slut hvis ikke det er sprødt. 

Dulce de leche
  1. Fjern dåsens etiket, stil den i en gryde og dæk den med vand. 

  2. Kog dåsen i 3 timer, hvor den hele tiden skal være dækket af vand.

  3. Fisk dåsen op af gryden og lad den køle en time inden den åbnes. 

  4. Opbevares i et glas på køl.

  5. Server den lune brødbudding med dulce de leche - du kan eventuelt blande den op med lidt fløde for at få den tyndere. 

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem



GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.