Balsamisk æbleeddike (æblebalsamico) lavet på reduktion af æblecider og æblecidereddikeBalsamico er en italiensk eddike, der laves ved at inddampe druemost for efterfølgende at lagre den på træfade. Den er typisk lidt tykkere og langt mere aromatisk og sød end den traditionelle vineddike. Og så udgør den en fantastisk smagsgiver i køkkenet!

Jeg bruger selv meget æblecidereddike og æblesirup når jeg laver mad, og fik derfor den ide, at jeg da måtte kunne lave en nordisk, balsamisk æbleeddike ved at lave en reduktion af æblecider?

Og den ide kunne jeg ikke lade ligge, så jeg måtte straks i køkkenet!

Jeg havde tilfældigvis en rest æblercider , som vi havde med os hjem fra vores ferie i Normandiet, og sammen med en almindelig æblecidereddike og honning, tænkte jeg, at det måske kunne blive noget der ligner balsamico.

Det hele kom på panden, blev reduceret og hældt på glas.

Æblemost er nok nemmere tilgængelig end en god æblecider, så næste portion bliver med ufiltreret æblemost og æblecidereddike! Jeg laver jo alligevel min æblesirup ved at koge æblemost ind, så mon ikke man kan få en lækker balsamico ud af det også? Der behøves dog nok ikke honning, da æblemosten i sig selv indeholder mere sukker end æblecideren, hvor alkoholproduktionen har reduceret det naturlige sukkerindhold.

I hører nærmere!

Jeg har en ide om, at min balsamisk æbleeddike vil udgøre et fantastisk supplement til de tungere efterårsretter; jeg har planer om at bruge den til bagte rodfrugter og løg, samt til at karamelisere et braiseret stykke kød. Ej at forglemme, at den selvfølgelig skal bruges i salatdressinger.

Balsamisk æbleeddike (æblebalsamico) lavet på reduktion af æblecider og æblecidereddike
Print
Balsamisk æbleeddike
Forberedning
2 min
Tilberedning
30 min
Samlet tid
32 min
 

Balsamiske eddiker er langt mere aromatiske, sødere og lidt tykke end en almindelige eddiker er. Her i får i en opskrift på en nem, nordisk balsamisk æbleeddike lavet på en reduktion af æblecider og æblecidereddike. 

Antal: 1 dl
Ingredienser:
  • 3 dl æblecider
  • 1 dl æblecidereddike
  • 2 spsk dansk honning
Sådan gør du:
  1. Kom alle ingredienserne i en pande - gerne med en non-stick beklædning.

  2. Kog æblecideren ind indtil den er reduceret til ca. 1 dl. For mit vedkommende tog det ca. 30 minutter.

  3. Hæld din æblebalsamico på et rent glas og lad det køle af.

  4. Kom låg på glasset og opbevar æbleeddiken i et skab.

Skriv en kommentar