Nem henkogt blommekompot til grød, ost eller dessert

Den nemmeste blommekompot med blot 3 ingredienser. Smuk, rustik og tilmed et minimum af sukker!

Den gør sig fantastisk godt ovenpå en omgang havregrød eller et ristet stykke rugbrød med ost. Og sikkert også vidunderlig i en blommetrifli.

Det eneste der ærgrer mig er, at det ikke er til at opdrive danske blommer! Det siges at Danmark skulle have et fantastisk klima til produktion af blommer i verdensklasse, men finde dem i supermarkederne er ikke nemt. Så sålvom det ville være mere i den nordiske ånd at benytte danske blommer, så har jeg nødtvunget måtte ty til spanske blommer.

Bevars, de smager da også skønt, men transportomkostningerne tynger lidt på samvittigheden.

Ærligt, så er jeg helt grøn i henkogningskunsten – så jeg tør ikke love, at min metode er bedre end andre og i princippet ved jeg jo endnu ikke om det er lykkedes før om flere måneder. Og jeg tvivler på at der er flere glas blommekompot tilbage til den tid.

Så er du en garvet henkogerske, der tænker at den er helt galt her, så lad mig endelig få nogle fif i kommentarfeltet! Jeg tager imod al læring med kyshånd!

En anden konserveringsmulighed end henkogning er, at skolde glassene og skylde med atamon før kompotten kommes i glassene. Personligt undgår jeg atamon såvidt muligt – og her er henkogning et fantastisk værktøj! Jeg skal blot lige blive lidt mere fortrolig med teknikken.

Nem henkogt blommekompot til grød, ost eller dessert
Print
Blommekompot

Denne bagte blommekompot er rustik i sin struktur og er vidunderlig på en ostemad eller ovenpå havregrøden.

Antal: 10 små glas
Ingredienser:
  • 2 kg røde, søde blommer
  • 3 dl vand
  • 6 tsk sukker
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Find en dyb bradepande frem - helst en med en form for slip-let belægning.

  3. Skyl blommer og del dem på midten, fjern stenen.

  4. Snit nu både af 2-3mm tykkelse.

  5. Kom halvdelen af blommerne i bradepanden sammen med vand og sukker og bag dem i 30 minutter til de er blevet helt bløde og går i stykker når du rører i dem.

  6. Tag bradepanden ud og vend nu den sidste halvdel af blommebåde i den varme kompot. De vil nu bløde op men uden at smatte ud - det giver struktur til din blommekompot. .

  7. Lad ovnlugen stå åben imens du arbejder videre, så noget af varmen kan komme ud.

  8. Find små henkogningsglas frem og skold dem.

  9. Kom den varme blommekompot i glassene, sæt låg løst på og stil dem i en bradepande med 2 cm vand i bunden.

  10. Stil bradepanden med glassene i ovnen ved 140 grader almindelig ovn.

  11. Henkog nu din blommekompot. Jeg giv mine 40 minutter i ovnen. 

  12. Når glassene tages ud af ovnen skrues lågene helt på. Mens de køler ned dannes der vakum, som bør give din kompot en lang holdbarhed.

Skriv en kommentar