Naturlig æblesirup uden tilsat sukker

Jeg elsker denne æblesirup!

 

Den kan bruges til  A L T.

 

Både ovenpå havregrøden, på et ristet stykke rugbrød med ost og valnødder, i salatdressinger og ikke mindst i bagværk – f.eks. disse koldhævede grahamsboller med mørk øl. I weekenden har jeg planer om test-bagning af en æbleklage, og mon ikke også at der kommer lidt æblesirup på bordet, når den skal serveres? Det tror jeg nok!

Jeg bruger en ufiltreret æblemost fra Lidl, hvor der ikke er tilsat yderligere sukker. Mosten indeholder rigeligt naturlig frugtsukker til at lave en sirup, så det slet ikke er nødvendigt at tilsætte ekstra sukker.

Naturens helt egen sødme i koncentreret from, men med et dejlig syrligt spark samtidig!

Er du derimod så heldig både at have æbler i haven (vi er jo trods alt godt igang med æblesæsonen!) og en æblepresse, så prøv endelig at lave sirup på hjemmepresset æblemost og lad mig vide hvordan det går!

Siruppen bliver meget meget mørk, ja næsten på grænsen til at være sort! Men så snart du hælder en fin stråle sirup udover din morgenmad, så vil den afsløres sin smukke ravfarve.

Æblesirup (uden tilsat sukker)

Skøn og nem æblesirup, kun med naturens egen sukker. Den er fantastisk ovenpå grød, skyr eller ostemaden. Du kan også lave en fin, personlig værtindegave ved et fylde et lille syltetøjsglas op med nødder og hælde siruppen over.  

Ingredienser:
  • 3 L ufiltreret æblemost
Sådan gør du:
  1. Hæld æblemosten i en stor sauterpande med en non-stick belægning.

  2. Tænd op og lad æblemosten komme op og koge, hvorefter der skrues ned, så blot det står og simrer. 

  3. Lad nu mosten koge ind indtil der kun er ca. 3 dl tilbage i panden. Det kan være nødvendigt at være særlig opmærksom hen mod slutningen, da det pludselig kan gå stærkt og frugtsukkeret brænder på. 

  4. Hældes på et rent glas og opbevares i et skab. 

Noter:

Du kan helt selv styre hvor tyk din æblesirup skal være - leg blot med hvor længe den skal koge ind!

GemGem

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.